Dirilis Ertugrul

1 ( 2 ) ( 3 ) ( 4 ) ( 5 ) ( 6 ) ( 7 ) ( 8 ) ( 9 ) ( 10 ) ( 11 ) ( 12 ) ( 13 ) ( 14 ) ( 15 ) ( 16 )

Seriale Turk Dirilis Ertugrul Shqip : E Kayi fisi është një nga Oghuz Turkic njerëzit me katërqind e mëdha nomade çadrat vendoseshin në Anadoll. Por ata marrin nëpër një kohë të vështirë për shkak të urisë. Të gjithë këta nomadë duan të emigrojnë për një vend më të mirë, ku ata mund të fillojnë një jetë të re. Sulejmanin Shah (Serdar Gökhan) është udhëheqës i Kayi fisit dhe dy bijtë e tij turqit, arabët dhe Ertuğrul janë të besueshëm të tij. Ertuğrul (Engin Altan Düzyatan) është një i ri i guximshëm njeri dhe biri më i ri i Sulejmanin Shah. Ai shpesh shkon gjuetia e tij me tre Miq të ngushtë. Një nga këto ditë, ata të vijnë të gjithë të burgosurit e marra nga kalorësit e Knights Templar. Ertuğrul e tij dhe tre burra të shpëtuar jetën e një vajze të quajtur Halime (Esra Bilgiç) dhe familjen e saj nga kalorësit dhe vrasin ata të gjithë. Ata sjellin tyre fisi, pa ditur identitetin e tyre të vërtetë. Halime dhe familja e saj i përkasin një fisnik familja e Seljuk Perandorisë dhe qenë për t'u ekzekutuar nëse

Ertuğrul nuk ka për të shpëtuar ata. Për shkak të frikës për të qenë të kapur, ata nuk do të zbulojë identitetin e tyre të vërtetë. Megjithatë, ardhja e sjell të re vështirësitë për Kayi fisit: Seljuk Perandorisë është kërcënon se do të ketë luftë në qoftë se ata nuk e le tyre dhe të ftuar të shkojnë dhe Kalorësit Templar është duke kërkuar për hakmarrje. Për këtë arsye disa nomadë të fillojnë të fajësojnë Sulejmanin Shah, për të mos qenë në gjendje të jetë një lider i mirë. Kjo i përshtatet deri edhe për Kurdoğlu, u betua vëllai i Sulejmanin Shah, i cili ka një axhendë të fshehur. Sulejmanin Shah merr veprim dhe i dërgon Ertuğrul në një mision jetik për të gjetur tokë të re. Për këtë arsye, Ertuğrul e tij tre njerëz që shkojnë për të Aleppo në mënyrë që të bëjë një marrëveshje me Sulltanit. Ata nisën një zinxhir të ngjarjeve që përfundimisht do të çojë në themelimin e Perandorisë Osmane.

Yandex.Çeviri uygulamasını cep telefonunuza kurun

Serialet