Dirilis Ertugrul

1 ( 2 ) ( 3 ) ( 4 ) ( 5 ) ( 6 ) ( 7 ) ( 8 )

Seriale Turk Dirilis Ertugrul Shqip

Pas pushtimit Mongol, fiset Turke largohen nga Azia Qendrore dhe më shumë vende. Fisi Kai, një nga Oguz Turk, u vendos në Anatoli me dy mijë tenda të mëdha nomad. Pasi kanë kaluar një kohë të vështirë të urisë ata përcaktojnë të migrojnë në një vend më të mirë ku ata mund të fillojnë një jetë të re. Sulejman Shah (Serdar Gokhan) është udhëheqësi i fisit Kai. Sulejman Shah ka katër djem, Gundoglu, Sungertekin, Ertugrul dhe Dundari më i ri. Vëllai i dytë Sungurtekin u kap nga Mongolët dhe u zhduk, mendohet i vdekur, të cilën Hatun, nëna e tij, nuk e beson. Dy djemtë e tij Gundoglu dhe Ertugrul janë besnikë ndaj tij dhe marrin pjesë në çështjet fisnore. Dundar nuk është ende në moshë për të marrë pjesëmarrje të plotë në çështjet fisnore.

Ertugrul (Engin Altan Duzjatan), një djalë i ri i Sulejman Shahut, shpesh shkon për gjueti me tre miq të ngushtë (Bamsi, Dogan dhe Turgut). Gjatë gjuetisë, ata ndeshen me tre të burgosur Të dënuar nga Kalorësit Tempullarë. Ertugrul dhe miqtë e tij vrasin kalorësit dhe shpëtojnë jetën e tre të burgosurve që do të ekzekutoheshin; një vajzë e re e quajtur Halime (Esra Bilgiç), babai i saj dhe vëllai I saj Jigit.

Pa ditur identitetin e vërtetë të të burgosurve të shpëtuar (se ata i përkasin Një familje të ndershme Ertugrul dhe miqtë e tij i sjellin ata në grupin nomad. Frika nga kapja përsëri e bën Halimin dhe familjen e saj të mos tregojnë identitetin e tyre të vërtetë.

Ardhja e Halimit dhe familjes së saj në grup sjell vështirësi të reja në fisin Kai. Perandoria E Seljukut kërcënon luftën nëse familja nuk kthehet, Dhe Kalorësit Tempullarë kërkojnë hakmarrje për shpëtim. Këto kërcënime shkaktojnë disa nomadë për të fajësuar Sulejman Shahun për udhëheqje të dobët në mos shmangien e këtyre problemeve. Trazira e grupit i shërben ambicjes së Kurdoglu, një vëlla i betuar i Sulejman Shahut. Dëshira e kurdoglu është të heqë Sulejman Shahun dhe të marrë postin e tij si udhëheqës i fisit Kai. Selkan Hatun (gruaja E Gondogut është negative për Halime dhe familjen e saj që jetojnë në fis kështu që ajo gosspion në Gockce Hatun dhe Ajkiz Hatun.

Duke kërkuar të zgjidhë trazirën, Sulejman Shah dërgon Ertugrul në një mision për të gjetur një vend të ri për të zgjidhur grupin nomad. Ai posaçërisht dërgon Ertugrul dhe tre miqtë e tij Të Kërkojnë një marrëveshje me Sulltanin; një veprimtari që heq zinxhirin e ngjarjeve që përfundimisht shpien në themelimin e Perandorisë Otomane.

Në sezonin e dytë, Ertugrul kapet nga Mongolët, kryesuar nga Bajku Nojan. Ndërkohë, Fisi I Kait kryesuar nga Haima Ana kërkon strehë me Dodurgën, kryesuar nga Korkut Beu, vëllai I Haima Ana. Arratisja e ertugrulit nga Mongolët dhe kthimi pasues në fisin e tij krijon grindje të brendshme midis tij dhe kushëririt Të tij Tugtekin, kreu i alpit Të Dodurgës. Ndërkohë, Ajtolun (motra E Ana në ligj), gruaja e dytë E Korkut Beut, komploton prapa shpinës së tij për të ndihmuar vëllain E saj Gumustekin të bëhet margaveri me ndihmën e Emirit Sadetin Kopek. Më vonë Abdurrahman Alp e vrau atë. Tensioni është përshkallëzuar më tej me ardhjen e Sungurtekin, vëllai i humbur prej kohësh I Ertugrulit. Pas mposhtjes Së Gumustekinit dhe Nojanit, fisi është i ndarë midis bashkimit Me Ertugrul në kufirin Perëndimor Të Anatolisë, ose të qëndrojë me Gundoglu dhe Sungurtekin. Në fund, Ertugrul, vëllai I tij Dundari, Halime Sulltan dhe Haime Ana, së bashku me 400 njerëz të tjerë udhëtojnë në skajin perëndimor Të Anatolisë, duke lënë pas Pjesën tjetër të Fisit Kai.

Në sezonin e tretë, Ertugrul merret me fisin Cavdar, fisin më të fuqishëm në rajonin perëndimor Të Anatolisë. Candar Beu dhe fëmijët E tij Ural, Aslihan dhe Alijar, Kavdarët janë shumë të aftë në tregti. Megjithatë, Urali është dinak dhe kërkon bejlikun e të atit dhe bën gjithçka për të arritur këtë. Pas pushtimit Nga Ertugruli të Hanli Bazarit, Ural Beu është dënuar me vdekje për rolin e tij në shkatërrimin e pronës, vrasjen e Alpeve Të Ertugrul dhe vrasjen e Tekfurit Të Karakahisarit. Me ndihmën e Emirit Sadetin Kopek, Ural lirohet dhe kërkon ndihmë nga Vasiliusi komandanti i ri I Karakahisarit, i cili kërkon një luftë të përgjakshme me Turqit. Grupet Ertugrul së bashku me Aliar Bey për të mundur Ural dhe Vasilyus, por Alijar Bey vdes gjatë rrugës. Savci, djali I Etugrul ka lindur dhe Bamsi martohet Me Helenën e cila më vonë bëhet Muslimane dhe e ndryshon emrin e saj Nga Helena në Hafsa Hatun. Për të forcuar lidhjet e tij me Kavdarët, Ertugrul i kërkon Turgut të martohet me Aslihanin, i cili pranon. Ertugrul i jepet gjithashtu titulli I Uc Bey nga Sulltan Aladin, i cili zemëron Kopek që zotohet të shkatërrojë Ertugrul. Së bashku me komandantin e ri Të Karakahisarit, Ares, Kopek ngre një kurth për Ertugrulin dhe duket se e vret atë në fund të sezonit.

Në sezonin e katërt, Kajilari mban zi për vdekjen e Ertugrulit. Aslihani merret me ardhjen E Bahadir Beut, xhaxhai i saj që e kërkon bejlikun e saj. Ndërkohë, Ertugrul është në fakt gjallë dhe kapet nga një tregtar skllevërish. Dundar bëhet beu i Kajilarit dhe përpiqet të shesë Hanli Bazar dhe të kthehet në fisin E Gundoglu, por ndalohet nga paraqitja E Ertugrul. Ertugrul dëbon Dundarin dhe rimarr Hanli Bazarin dhe shpall luftë Për Bizantin pasi djali I tij Gunduz rrëmbehet Nga Ares. Pas tradhëtisë së Bahadir Beut, Ertugruli e ekzekuton atë dhe e mposht Karakahisarin, duke e lënë Aresin të vraponte. Pushtimi i Karakahisarit çon në Ertugrul duke bërë një veprim kundër Kopek, tradhëtia e të cilit kërcënon shtetin E Seljukut. Pas një prite të dështuar, Ertugruli kap Aresin dhe premton ta lirojë nëse rrëfen Te Sulltani për keqbërjet E Kopek. Plani gati funksionon, Megjithatë, Kopek shpëtohet nga gruaja E Sulltanit Mahperi Hatun, i cili kërkon ta bëjë djalin e saj Gijasedin Sulltanin. Kopek është dëbuar, dhe dërgon njerëzit e tij pas Aresit, i cili është shpëtuar kur Erturgruli shfaqet. Ares kthehet në Islam dhe Bëhet Ahmet dhe shërben si një spiun për Ertugrulin. Kopek e keqpërdor këtë sulm dhe Sulltani kërkon një takim me Ertugrul, i cili i shpjegon gjithçka atij.. Megjithatë, Sulltani është i helmuar nga Ky takim Nga Kopek dhe vdes në duart E Ertugrul. Gijasedin bëhet Sulltani i ri dhe burgos Ertugrulin deri Sa Ibn Arabia ta shpëtojë atë. Ndërkohë, Gunalp Beu, djali i birësuar I Kopek kap karacahisar dhe alpet e Ertugrul dhe përpiqet t'i ekzekutojë ata, vetëm për t'u ndaluar nga Ertugrul. Ertugrul përpiqet të bindë Ganalp-in për keqbërjet E Kopek-ut, por dështon. Kopek vret vëllain E Gijasedinit Kiliç Arslan dhe posedon pushtet në pallat. Gijasedin lëshon një urdhër ekzekutimi Për Kopek, i cili ka mjaft pushtet tani për t'u bërë sulltan. Aslihan Hatun merr shpatën E Aliyarit dhe fshehurazi lë fisin me qëllim për të vrarë Kopekun. Ajo dështon duke shkaktuar vdekjen dhe Sadetin gati të vdesin. Me ndihmën e Sungurtekin dhe Husametin Karaka, bërxollat Ertugrul i hoqën kokën Kopek në një përballje epike. Festat fillojnë, por janë të shkurtëra me vdekjen E Halimit pas lindjes Së Osmanit. Mongolët nisin të bëjnë një veprim në Anatoli dhe Ogedei Han e dërgon Bajku Nojan, nga Të vdekurit, si një i dërguar në Seljuk. Nojani dhe Ertugruli janë gati për të kryer një traktat paqe, por ai është prishur kur Ogedei vdes. Motra e nojanit, Alangoja, infiltron fisin Kai dhe shkakton kaos, vetëm për T'u vrarë Nga Haima Ana. Nojan bën një veprim në Anatoli dhe Kailari lëviz Në Sogut në fund të sezonit.

Serialet