HHakmarrja e gjarperit

1 ( 2 )

Seriale Turk Hakmarrja e Gjarpërinjtë, të varfër Baykurt ai shkroi në vitin 1954, romanin e tij të parë, duke përshkruar jetën e fshatit. Për shkak të këtij libri hapet hetim në vitin 1959 dhe të hiqen nga mësimdhënia. Shkruar tërësisht në aspektin e gjuhës fshatin goja, ajo u zgjodh si në jetën reale karaktere. Vazhdoi Irazca roman, dhe me Kara Ahmet Ballad Epike të varfër Baykurt të referuara si qytet.

biri Karatas fshatin Tokës Ditë, ndër pika e kryengritjes dhe nipat e Ahmet dhe hierarkinë brenda fshatit gjallë Irazca me sherif shpjeguar. Deli Hacel dhe gruaja e tij Fatma shtëpinë e plotë e shumë të njomë dhe të familjes Irazu nga bemoaning fakti se ata nuk mbesin në rrugë me pemë e shtëpisë së tij. Ndërkohë, guvernatori mori lajmin e mia të ardhshme të vizitojë në fshat për një hapje. Në mënyrë për të akomoduar Qarkut Guvernatori do të fillojnë të përpunuar të ndryshme të përgatitjeve. Kjo është e biznesit si Ditë të Zezë para se të fillojnë vjedhjen e qengjit. E headman të fshatit, ajo është Haceli mbështetje për interesat personale dhe një njeri i disa ditë dövdür falakayl Zi Ditë është quajtur me premtimin për të folur për headman. Të dy Irazu e sheh si hakmarrje për birin e tij, si dhe qengjit, që ishte rrahur në natën për të mbushur shtëpinë Haceli germim themele. Festa e pjesëve të nevojshme për shtëpi adobe.

Kur ai u ngrit në mëngjes, sepse zemërimi i Hacel jo të gjithë ata janë duke bërë është duke hedhur gurë në Haçça shtatzënë dhe mund të shkaktojë abort. Të gjithë ata të grumbulluar Irazu, pret rrugën e saj për të arritur në fshatin e prefektit dhe mbështetje nga guvernatori dëshiron ta quajmë të drejtë. Kjo e bën të gjithë të rregulluar dhe të bashkohen në të fun kur ajo arrin hapjen e fshatit prefekti i përgatitur për të dhe i tregon atij përndryshe ai sue dhënien e të drejtës Irazca. E headman e fshatit kundërt mbështetjen për një ngjarje të tillë, sepse ai mendonte se ai e fajësoi Haceli shkurtime dhe u përpoq për të hyrë në një dialog me të Zezë Ditë. Ai do të heqë dorë dhe të bëjë të gjitha Haceli garanci dhe nëse shuma e përkrahjes financiare nuk do të jetë i bindur për të shkuar të Zezë të Ditës dhe tha se do të padisë qytetit. E gjithë kjo, ndërsa Hacel, gruaja e tij nuk e di se marrëdhëniet e tyre me Kara Fatma Ditë.

Serialet