Shekulli Madheshtor Kosem

1

Shekulli Madheshtor Kosem (Muhteşem Yüzyıl: Kösem ) është një turk televizive në vazhdim të vitit 2011 turke televizionit periudhë dramë Muhteşem Yüzyıl. Shkruar nga Yılmaz Şahin, Nüket Bıçakçı dhe Sevgi Yılmaz, ajo tregon jetën e Kösem Sulltanit, një skllav i vajzës i cili u bë një nga më të fuqishme e grave në historinë Osmane, pasi ajo ishte kapur dhe e dërgoi në harem e Sulltan Ahmed I.

E parë episodet e serisë janë filmuar në Chios, Greqi. Një ekstrakt të shfaqjes ishte shfaqur në Kanës, në Francë vjetor televiziv ndërkombëtar të festivalit të MIPCOM rreth një muaj para zyrtare të saj premierën në Star TV në 12 nëntor 2015.

Anastasia (gjithashtu e quajtur si Nasia), është një 13-vjeçar grek vajzë që jeton në një idilike të jetës në Tinos. Më parë, ajo ishte e lyer me një qengj në duart e saj. Kjo pikturë më vonë u dërguan në Topkapi Palace, ku ai ishte i ndotur nga Ahmed, të rinj Osmane, Sulltan, i cili ka vetëm u ngjit në fron. Për shkak të bërë përshtypje në atë, Safiye Sulltan urdhëruar vajza për të sjellë në Topkapi Palace. Nasia tregoi repelllant, nxehtë në kokë dhe fëminore personalitetit, pasi kjo ishte hera e parë që ajo ndonjëherë është dashur të përballen me të vërtetë në vështirësi. Ajo u betua se ajo do të kthehet në shtëpinë e saj. Kur ajo arriti në Pallat, Ahmed filluar për të përmbushur Nasia më shpesh. Si ajo kurrë nuk e ka përjetuar dashurinë e para, ajo e refuzoi Ahmed e duan, por më vonë ajo filloi të eksploruar kuptimi i dashurisë, dhe filloi të "rriten". Sepse ndjenjat e saj për Ahmed, ajo ndërroi mendjen dhe e kuptova që ata janë të destinuar për njëri-tjetrin. Nasia madje rrezikuan jetën e saj për të dashurin e saj. Për shkak të saj trimërinë dhe në dukje invulnerability, ajo u bë gjithnjë e më e fuqishme. Ajo ndryshoi emrin e saj për të Kösem, dhe në fund ajo u bë më e fuqishme Sultana në historinë Osmane.

Serialet