Vajza e Ambasadorit - Sefirin kizi

1

Vajza e Ambasadorit - Sefirin kizi

Sançar, djali i një garuesi të varfër, i do, janë vajza e një ambasadori që erdhi në Bodrum me pushime kur ishte fëmijë. Këta dy fëmijë të kundërt, e duan shumë njëri-tjetrin, luftojnë për dashurinë e tyre me vite. Më në fund vajza ikën tek djali, por vetëm natën që takohen, papritur zhduken. Askush nuk do ta shoh më.

Disa thonë se ai ra në det dhe disa thonë se ai iku në Evropë. Një i dashur këndon gjithashtu këngë folklorike për ta, thotë se vajza e ekspeditës ishte një zog i kuq. Kështu që historia e palumtur E Natyrës dhe Sanjarit kthehet në epikë. Vajza e Ekspeditës, e cila u zhduk në një natë dasme, shfaqet në një tjetër natë dasme pikërisht nëntë vjet më vonë. Veç kësaj, kjo martesë Është dasma E Sankarit dhe ai e solli vajzën e tij tek ajo.”

Serialet