Ylli i Veriut - Kuzey Yildizi

1 ( 2 ) ( 3 ) ( 4 )

Ylli i Veriut - Kuzey Yildizi

Veriu dhe Ylli janë dy dhi kokëfortë në një urë, dy valë të ashpra të së njëjtës det. Ylli e ka dashur Veriun për aq kohë sa e mban mend. Jo vetëm që kishte sy për të. Kur ai shkoi në Stamboll për të studiuar në universitet, ai ra në dashuri me një grua tjetër, e martuar saj, kishte tre fëmijë, por ka jetuar pikërisht njëzet vjet pas asaj që ai kishte dhënë Yıldız, ai ishte braktisur; për më tepër, ai ishte conned dhe erdhi në ground zero. Në veri vendos të largohet nga qyteti, ku ai erdhi shumë vite më parë me një mijë shpresat dhe ku ai ka jetuar ëndrrat e tij, ditët e tij më të mirë, dhe të kthehet në qytetin e tij të lindjes e tij e tri vajza. Ai (all-llahu) e shpie atë (gruan) me vajzat e veta në vendin ku ka lindur, e nëse nuk do, aty nuk shkon. Por ylli është betuar për të dërguar atë nga ai erdhi, për ta bërë atë të pendohet për kthimin e tij. Kur ju të shtoni tre vajza të reja, njëra në pragun e të rejave, një në lartësinë e adoleshencës, dhe të tjerë në moshën e një fëmijë, dhe të dy familjet armiqësore me njëri-tjetrin për shkak të Veriut, gjërat bëhen të pakontrollueshme. As familja e tij, as fshatarët e tjerë nuk e pranojnë Veriun. Ylli gjithashtu ngushton Detin e Zi në Veri në çdo mundësi që gjen. Pavarësisht se çfarë bën ylli, i rreh apo mallkon, ai nuk i merr dot. Zemërimi i paprerë brenda tij është bërë edhe më i incensuar. Me një fjalë nga veriu, kjo flakë ose do të shuhet ose do të kthehet në një zjarr që do të djegë Të gjithë Detin e Zi. Çdo gjë është mes dy buzëve të Veriut.

Serialet